09 enero 2020

3 dia a Andalusia. Caminito del Rei

Avui hem fet el Caminito del Rei. El vam reservar per internet ja fa uns dies amb la visita guiada i el bus de tornada inclosos.

Quan arribem des de Màlaga aparquem al costat del restaurant de l'inici del Caminito el bar-restaurante El Kiosco, en una zona gratuita, pero ja veiem que hi ha un parking de pagament allí mateix que segur que a l'estiu s'ha d'utilitzar. Farem el camí de baixada (actualment només es pot fer de baixada) i un cop al final agafarem un autobús que ens portarà fins on hem aparcat el cotxe. L'unic camí obert és el de l'entrada del costat del restaurant, l'altre, que segons els planells és mes curt, està tancat per obres. El qu agafem és força xulo i de bon caminar.

Si fessim el camí a la tarda es podria aparcar al final del Caminito, i agafar el bus per anar fins al començament, però al fer-ho de matí la nostra era la millor opció.

Som poques persones, però claro, ara segur que és temporada baixa. Habien horaris pel matí amb guia ja plens i per això vam agafar el de les 10:30. Potser era millor fer-ho una mica més tard ja que veniem de lluny. El guia ens acompanya i explica i ens deixen un casc verd per a fer el camí.

El Caminito el van fer totalment nou al 2015 i són usn 7,7 km en total. En alguna part es pot veure alguna part vella i ja es veu que era molt perillosa. Per això el van tancar i el van reobrir totalment renovat, amb tanques i passadissos amples, i de pagament.

El Caminito són tres parts, la primera i la última amb passarel·les enganxades a la pared del barranc i la del mig feta de camí de terra bastant ample per un bosc. La tercera part és la més impressionat i es pasa per un pont penjant molt xulo, quasi al mateix lloc on estava l'antic. Com que hi ha cua i horaris no et deixen estar tant com voldries en les zones, i s'ha d'anar tirant.