01 agosto 2018

3 dia a Xina. Pekín plaça Tian'anmen, Ciutat Prohibida, Palau d'Estiu i Mercat Nocturn

Avui ja comencem amb les excursions organitzades. Som un grup de 38 persones, totes elles molt maques i anem amb la guia en tot moment.

Ens desperten a les 6.15 i comencem amb el tour.

Pel matí anem a la plaça Tian'anmen i a la Ciutat Prohibida.
Fa molta calor, a la plaça Tian'anmen hi han moltes cues però són per a veure la tomba de l'emperador Mao Zedong. Com que no hi anem, només passegem per la plaça, no hem de fer-les. 





Des de la plaça creuant una carretera s'accedeix a la Ciutat Prohibida, en la que antigament només podien entrar els emperadors. Tot és molt gran, amb molts patis interiors, i molta calor. S'han de creuar diferents portes fins arribar on vivia l'emperador. La gent xina ha començat a fer-se fotos amb nosaltres, com si fóssim famosos.





Desprès hem sortit i hem anat a un hotel a dinar de bufet i a la tarda visitem el Palau d'Estiu de l'emperador. A l'estiu l'emperador anava a aquest palau per escapar de la calor de la Ciutat Prohibida. Hem agafat una barca per a sortir del Palau cap a l'autocar.




I per acabar el dia, per si no estem prou cansats, agafem una excursió optativa que ens porta a un espectacle d'acròbates xinesos molt xulo i al Mercat Nocturn, on venen tota classe de bitxos per menjar, entre ells escorpins, cucs i rates. Aquest mercat parteix d'un carrer molt modern i de compres de Pekín, i és com entrar en un altre món.